Ja w roku ubieg³ym wybudowa³em na niewielkiej dzia³ce ko³o lasu, która wygl±da wrêcz zjawiskowo, domek drewniany. Oczywi¶cie mia³em w±tpliwo¶ci, jak pewnie wiêkszo¶æ z osób, które my¶l± nad kupnem takiego domku czy aby na pewno nie postawiæ murowanego, bo jako¶ wydawa³ mi siê bardziej stabilny, ¿e niby trudniej siê do niego wkra¶æ, a i zawsze co beton to beton. Wówczas nie my¶la³em te¿ o cenie, bo to nie by³o dla mnie najistotniejsze. Tak naprawdê nie ma tak wielkiej ró¿nicy w cenie (chocia¿ domy drewniane s± niekiedy tañsze, mimo dobrego ocieplenia, ¿eby by³y ca³oroczne).
W ka¿dym razie ¿ona odwiod³a mnie od tego pomys³u i teraz z tego powodu jestem ogromnie szczê¶liwy. Dzia³kê mamy nad jeziorem, stanowi ona nasze miejsce wypadowe w okresie letnim. Sezon ju¿ zaczêli¶my w tym roku, bo pojechali¶my sprawdziæ czy jakie¶ szkody po zimie nam siê nie przytrafi³y, ale nic takiego nie mia³o miejsca.
Domek letniskowy powinien byæ wykonany z drewna i teraz jest o tym ¶wiêcie przekonany i ka¿demu mogê go poleciæ. Równie¿ z tego powodu, ¿e tak na dobr± sprawê przez ca³y rok siedzimy w murach, wiêc mi³o jest wyjechaæ na weekend i odpocz±æ w ciszy, spokoju i spêdzaj±c czas w domku drewnianym. Ka¿demu, kto w chwili obecnej chce kupiæ domek mówiê szczerze - musi mieæ du¿y taras, bo u nas bynajmniej ¿ycie towarzyskie toczy siê w³a¶nie na tarasie. Nikt nie siedzi w ¶rodku, kiedy na dworze taka piêkna pogoda. Tym samym na tarasie powinno siê znale¼æ miejsce, ¿eby postawiæ stó³ i krzes³a, aby móc zje¶æ ¶niadanie. Mi³ego sezonu