Wróæ   forum, porady, projekty, pomys³y > Nieruchomo¶ci - dyskusje ogólnotematyczne > Zapytaj innych

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Wygl±d

stare 01-11-2012, 13:27   #1
Wera_nika
Administrator

Domy¶lnie Drewniane domki letniskowe
Ka¿dy kto my¶li nad kupnem, postawieniem na dzia³ce domku letniskowego, powinien za projektami rozgl±daæ siê w³a¶nie teraz. Nie ma co ukrywaæ, ¿e w chwili obecnej bêdzie mozna jeszcze ponegocjowaæ cenê, na co nie ma co liczyæ za dwa miesi±ce. Do firmy mo¿na udaæ siê z gotowym projektem, albo te¿ sprawdziæ co ma do zaoferowania. Czy Wy ju¿ sie pokusili¶cie o budowê domku letniskowego? Wybrali¶cie murowany czy drewniany?
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-12-2012, 14:15   #2
zet
Administrator

Domy¶lnie Zmieniaj±ce siê trendy wraz z up³ywem czasu
Wraz z up³ywem lat trendy ulegaj± zdecydowanym zmianom. Takowe zmiany dosiêgaj± coraz czê¶ciej równie¿ i budownictwo. Jeszcze kilka lat temu najczê¶ciej spotkaæ mogli¶my domy murowane. Obecnie jednak ten stan rzeczy ulega zdecydowanej zmianie i domy drewniane coraz to czê¶ciej zaczynaj± siê pojawiaæ. Mo¿e i na chwilê obecn± nie maj± one takiego potencja³u, jak konstrukcje murowane, jednak¿e bardzo szybko rynek ten zaczyna siê rozwijaæ.

To miêdzy innymi dziêki temu, ¿e coraz wiêcej osób zaczyna zauwa¿aæ, ¿e domy drewniane praktycznie w niczym nie ustêpuj± konstrukcjom du¿o dro¿szym, za które jednak¿e przyjdzie nam zap³aciæ zdecydowanie wiêcej. Jest to jedna z g³ównych zalet domów drewnianych – ich cena jest zdecydowanie ni¿sza, ani¿eli ma to miejsce w przypadku konstrukcji murowanych. Zapewne dla zdecydowanej wiêkszo¶ci osób okazaæ mo¿e siê to wrêcz kluczow± kwesti±, gdy¿ musimy zdawaæ sobie sprawê z faktu, ¿e nie ka¿demu przychodzi sypiaæ na pieni±dzach.

Oprócz tego skorzystanie z takiego rozwi±zania oznacza dla nas brak konieczno¶ci wykupywania projektu u architekta, co równie¿ bêdzie mog³o w znacznym stopniu zmniejszyæ ogóln± cenê przedsiêwziêtej przez nas inwestycji.
zet jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-12-2012, 14:16   #3
budowlaniec
Guest

Domy¶lnie Domy drewniane
Ja w roku ubieg³ym wybudowa³em na niewielkiej dzia³ce ko³o lasu, która wygl±da wrêcz zjawiskowo, domek drewniany. Oczywi¶cie mia³em w±tpliwo¶ci, jak pewnie wiêkszo¶æ z osób, które my¶l± nad kupnem takiego domku czy aby na pewno nie postawiæ murowanego, bo jako¶ wydawa³ mi siê bardziej stabilny, ¿e niby trudniej siê do niego wkra¶æ, a i zawsze co beton to beton. Wówczas nie my¶la³em te¿ o cenie, bo to nie by³o dla mnie najistotniejsze. Tak naprawdê nie ma tak wielkiej ró¿nicy w cenie (chocia¿ domy drewniane s± niekiedy tañsze, mimo dobrego ocieplenia, ¿eby by³y ca³oroczne).

W ka¿dym razie ¿ona odwiod³a mnie od tego pomys³u i teraz z tego powodu jestem ogromnie szczê¶liwy. Dzia³kê mamy nad jeziorem, stanowi ona nasze miejsce wypadowe w okresie letnim. Sezon ju¿ zaczêli¶my w tym roku, bo pojechali¶my sprawdziæ czy jakie¶ szkody po zimie nam siê nie przytrafi³y, ale nic takiego nie mia³o miejsca.

Domek letniskowy powinien byæ wykonany z drewna i teraz jest o tym ¶wiêcie przekonany i ka¿demu mogê go poleciæ. Równie¿ z tego powodu, ¿e tak na dobr± sprawê przez ca³y rok siedzimy w murach, wiêc mi³o jest wyjechaæ na weekend i odpocz±æ w ciszy, spokoju i spêdzaj±c czas w domku drewnianym. Ka¿demu, kto w chwili obecnej chce kupiæ domek mówiê szczerze - musi mieæ du¿y taras, bo u nas bynajmniej ¿ycie towarzyskie toczy siê w³a¶nie na tarasie. Nikt nie siedzi w ¶rodku, kiedy na dworze taka piêkna pogoda. Tym samym na tarasie powinno siê znale¼æ miejsce, ¿eby postawiæ stó³ i krzes³a, aby móc zje¶æ ¶niadanie. Mi³ego sezonu

Ostatnio edytowane przez budowlaniec ; 04-12-2012 o 14:20
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-22-2012, 13:46   #4
lilith
Guest

Domy¶lnie domy drewniane
Zgadzam siê z poprzedni± wypowiedzi± - dom letniskowy to fantastyczna sprawa, zw³aszcza drewniany. jest energooszczêdny, doskonale izolowany no i ten klimat! idealna opcja na weekendowe i dluzsze wypady.

Je¶li kto¶ poszukuje firmy stawiaj±cej domy drewniane, letniskowe jak i ca³oroczne, mogê przy okazji poleciæ sprawdzonych i terminowych wykonawców - SENDOM. Podajê link do ich stronki:
  Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Skocz do forum

Podobne w±tki
Temat Autor w±tku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Domy drewniane paulina22 Reklama, opinia o firmach 3 06-17-2020 19:57
Schody drewniane - jakie drewno? fifol Zapytaj innych 11 06-27-2019 15:28
Drewniane czy plastikowe malti Okna, drzwi 24 01-03-2018 14:22

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:23.