Wróæ   forum, porady, projekty, pomys³y > Wnêtrza > Kuchnia

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Wygl±d

stare 03-30-2010, 12:09   #1
Wera_nika
Administrator

Domy¶lnie Nowoczesne kuchnie
Czym charakteryzuje siê nowoczesna kuchnia i ile pieniêdzy trzeba wydaæ, by kupiæ sobie tak±, która najbardziej nam siê podoba? Có¿ - co do drugiego pytania to wachlarz mo¿liwo¶ci jest w³a¶ciwie nieograniczony. Niektóre ceny s± tak kosmiczne, ¿e mog³abym ¶mia³o stwierdziæ, ¿e kuchnia mo¿e byæ najdro¿szym pomieszczeniem w ca³ym domu, a ta ze snu z pewno¶ci±.

Jak jednak urz±dziæ niewielk± kuchniê, albo te¿ aneks kuchenny, kiedy to musimy wszystko zharmonizowaæ z salonem? Do tego najlepiej jak najmniejszym kosztem, choæ gustownie. Tutaj by po³±czyæ wszystkie te cechy naprawdê trzeba siê natrudziæ.

Wyobra¼my sobie sytuacjê, w której kupujemy mieszkanie (niewielkie, 2-pokojowe) na kredyt. I nie dysponujemy wielkimi ¶rodkami finansowymi, by od razu robiæ wnêtrza po królewsku, a jednak chcieliby¶my mieæ ³adnie i nowocze¶nie, liczymy siê z tym, ¿e jakby nie patrzeæ spêdzimy w owym miejscu kolejnych kilka lat.

Przede wszystkim wiele zale¿y od naszego gustu, a pó¼niej to ju¿ tylko kwestia dodatków - w³a¶ciwie rezygnowania z nich, je¶li chcemy zmie¶ciæ siê w przyzwoicie nieprzyzwoitej cenie. Sprawa jest u³atwiona je¶li nasza kuchnia jest niewielkich rozmiarów, chocia¿ to stwarza problem typu - jak zmie¶ciæ wszystko (naczynia, garnki, kuchenkê itp.) na tak niewielkiej powierzchni.

Proponujê zajrzeæ na stronê Nolte Küchen: Home i sprawdziæ jakie ciekawe rozwi±zania mo¿na zastosowaæ przy kuchni po³±czonej z salonem, by oddzieliæ jedn± przestrzeñ od drugiej, do tego po³±czyæ funkcjonalno¶æ z estetyk±. Chcia³oby siê rzec i z cen±, jednak¿e to ostatnie nie zawsze idzie w parze z poprzednimi.
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem
stare 01-20-2011, 13:23   #2
virute
Guest

Domy¶lnie
znalaz³am niesamowite rozwi±zanie problemu z gniazdkami w kuchni:
gniazdko wysuwa siê z blatu gdy jest potrzebne, a gdy nie chcemy u¿ywaæ to chowamy ) bardzo nowoczesne rozwi±zanie )robi niez³e wra¿enie na moich go¶ciach w kuchni )))
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-12-2011, 10:24   #3
galeriaindeco
Guest

Domy¶lnie
najlepiej zamowic firme ktora zajmuje sie meblami pod wymiar tez juz wiekszoc firm robi kuchnie . mozna znalesc firma ktora ma duzo promocji i rabatow i zrobic kuchnie swoich marzen . ja tez ciagle natrafialam na drogich fachowcow co drogo chcieli za kuchnie ale kolerzanka podpowiedzial mi ze dobrze i nie drogo robi kuchnie galeria indeco i skorzystalam i nie zaluje mam tak kuchnie o ktorej marzylam . maja 2 punkty handlowe w gdansku aleja grunwaldzka I pietro leroy merlin i etc gdansk rzeczypospolitej .
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-21-2011, 15:09   #4
dana_w
Guest

Domy¶lnie
Bia³e frotny z po³yskiem, to jest ci±gle top je¶li chodzi o kolor.

Je¶li za¶ o szuflady tu ju¿ standardem jest mechanizm hamulca ...
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-26-2011, 10:52   #5
Nika
Guest

Domy¶lnie
ja ostatnio wyczyta³am o nowej promocji zarówno na kuchnie jak i szafy:

i zgadzam siê ¿e dziêki ciekawym promocj± mo¿na pozwoliæ sobie na lepsz± kuchniê, a ceny nie tylko zale¿ne s± od akcesoriów zamontowanych wewn±trz szafek, ale równie¿ materia³ów na fronty, blat czy nawet samych systemów otwierania, zw³aszcza ¿e ja osobi¶cie jestem za tradycyjnymi uchwytami do szafek
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 07-28-2011, 16:02   #6
marget22
Guest

Domy¶lnie super fachowiec od mebli kuchennych
Mam fachowca, ktory wykona kuchnie nowoczesna jaka mu pokazesz. Konkurencyjne ceny, bardzo dobra jakosc, precyzja wykonania.Dziala w mazowieckim, lodzkim, dolno¶l±skim.
podaje emaila:
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 10-31-2011, 19:20   #7
mikus
Guest

Domy¶lnie styl wiejski
Mi osobi¶cie marzy siê kuchnia w stylu wiejskim tak jak tu
Du¿y stó³ na ¶rodku . Na tej stronie mo¿na znale¼æ du¿o fajnych i ciekawych pomys³ów na urz±dzenie swojego domu
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 11-19-2011, 13:28   #8
karina99
Guest

Domy¶lnie
nowoczesne kuchnie nie zawsze s± tanie, ale meble daj± niepowtarzalny klimat, kupowa³am meble do kuchni na meble-galeriaeuropa PL i powiem, ¿e tanie nie by³y, ale przynajmniej solidne, piêkne i niepowtarzalne, a kolezanki zazdroszcza:-)
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 12-05-2011, 14:08   #9
Pawe³
Guest

Domy¶lnie
Mi osobi¶cie podobaj± siê kuchnie po³±czone z jadalni± wraz z wysp± na ¶rodku. Do tego oczywi¶cie systemy Cargo w szafkach, aby by³o du¿o praktyczniej i wygodniej. No jednak niestety na takie co¶ potrzeba sporo miejsca w domu.
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 12-09-2011, 17:14   #10
Gruszka65
Guest

Domy¶lnie
sporo miejsca to siê zgodzê, a;e te wszystkie zapachy z kuchni wêdruj± do pokoju, zapach sma¿onej cebuli podra¿nia oczy i tak dalej, to ¶rednio praktyczne, choæ ³adnie wygl±da
  Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Skocz do forum

Podobne w±tki
Temat Autor w±tku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Nowoczesne projekty Agnes Projekty domów 9 05-20-2019 12:19
Nowoczesne projekty domów golden boy Projekty domów 6 10-13-2017 15:15
Zaprojektuj kuchniê Wera_nika Kuchnia 5 04-01-2013 23:51
polecam super stolarza, ktory robi kuchnie marget22 Reklama, opinia o firmach 1 08-30-2010 14:36
Nowoczesne wanny Wera_nika £azienka 0 03-08-2010 13:59

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.