Wróæ   forum, porady, projekty, pomys³y > Wnêtrza > Jadalnia

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Wygl±d

stare 03-09-2010, 14:10   #1
Wera_nika
Administrator

Domy¶lnie Krzes³a do jadalni
Kupili¶cie stó³, ale krzes³a ¿adne wam siê nie podobaj±? - sk±d ja to znam. Oczywi¶cie krzes³a do jadalni nale¿y dobieraæ do sto³u. Najlepiej je¶li kupimy jeden z gotowych zestawów. Chocia¿ coraz czê¶ciej na rynku pojawiaj± siê oddzielnie sto³y i krzes³a.

Je¶li nie kupimy gotowego zestawy, nie bêdziemy mieæ pewno¶ci czy krzes³a bêd± idealnie pasowa³y do sto³u. I nie chodzi tutaj o kolorystykê, która tak¿e jest niezmiernie wa¿na, ale chocia¿by wysoko¶æ sto³u, a wysoko¶æ krzese³.

Jednak¿e kiedy kupujemy meble te oddzielnie musimy wzi±æ pod uwagê koniecznie rozmiary sto³u. Zastanowiæ siê ile krzese³ danego rodzaju zmie¶ci siê przy naszym stole, pamiêtaj±c jednocze¶nie o tym, ¿e ka¿dy kto bêdzie siedzia³ przy stole musi mieæ dostateczn± ilo¶æ miejsca, krzes³a tym samym nie mog± byæ st³oczone. A najczê¶ciej zajmuj± one 60 centymetrów przy stole. Warto zmierzyæ tak¿e wysoko¶æ siedziska, - za³o¿enie, ¿e zazwyczaj znajduje siê na wysoko¶ci oko³o 50 centymetrów mo¿e byæ b³êdne.
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-16-2010, 13:21   #2
OknoNaSwiat
Guest

Domy¶lnie
Mia³am problem z doborem sto³u i krzese³ do domu. Jak ju¿ co¶ mi siê podoba³o, to od razu by³o takie drogie, ¿e g³owa na sama my¶l o wydaniu takiej ilo¶ci pieniêdzy mnie bola³a. Na szczê¶cie uda³o mi siê znale¼æ co¶ tañszego i równie fajnego na extrapunkt.pl - trzeba przyznaæ, ¿e ceny maj± bardzo atrakcyjne. To co w innych sklepach kosztuje bardzo du¿o u nich mo¿na o kilkaset z³otych taniej kupiæ. Bardzo polubi³am ten sklep.
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 04-16-2010, 13:31   #3
Wera_nika
Administrator

Domy¶lnie
Ja jako¶ nie mogê przekonaæ siê do kupowania mebli w sieci. Muszê wszystko widzieæ na ¿ywo, a co najwa¿niejsze (a tyczy siê krzese³ czy wypoczynku) usi±¶æ na danym meblu, sprawdziæ czy rzeczywi¶cie jest wygodny!
stare 03-14-2011, 18:42   #4
krzesla
Guest

Domy¶lnie
No to chyba jedyna wada kupowania w sieci, ale z drugiej strony zawsze mo¿esz kupiæ sprawdziæ czy jest wygodna i oddaæ do 2 tygodni hehe ; )

Pozdrawiam
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 03-18-2011, 09:56   #5
Wera_nika
Administrator

Domy¶lnie
No niby tak, ale jako¶ to zamieszanie z ewentualnym oddawaniem, ubieganiem siê o zwrot pieniêdzy itp. mnie odstrasza od kupowania w Sieci.
stare 01-16-2012, 14:58   #6
pomarancza
Guest

Domy¶lnie
Te¿ nie jestem zwolenniczk± kupowania mebli w sieci a to dlatego,¿e do odsy³anie
albo sto³u trzeba zaanga¿owaæ kuriera a on nie jest tani
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-31-2013, 15:28   #7
patryk.rucinski.strazak
Guest

Domy¶lnie
Dlatego szanujê producentów, u których mo¿na kupiæ meble przez Internet, ale równie¿ obejrzeæ je na ¿ywo w sklepach meblowych czy firmowych, ludzie, co tu siê oszukiwaæ, mebla trzeba dotkn±æ, sprawdziæ z jakiego rodzaju materialow jest wykonane, czy wykonczenie jest porz±dne...
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 06-04-2013, 09:33   #8
gabryska
Guest

Domy¶lnie
dla mnie je¶li jest opcja zamówieñ przez internet to ok, jednak ja najbardziej lubiê jak jest katalog produktów w internecie i mogê jechaæ je w sklepie zobaczyæ, ale wtedy patrze ju¿ konkretnie a nie szukam po sklepach,wolê na ¿ywo, bo z meblami ró¿nie jest czasem trzeba bardzo ostroznie
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 06-06-2013, 16:57   #9
patryk.rucinski.strazak
Guest

Domy¶lnie
Dok³adnie Gabry¶ka, ja polecam ogl±danie mebli na ¿ywo, nic do zamawiania przez internet nie mam, ale ¿eby potem nie by³o zwrotów
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 06-08-2013, 19:24   #10
gabryska
Guest

Domy¶lnie
z takimi zakupami ró¿nie bywa, ja osobi¶cie nie lubiê zwrotów, jeszcze p³aciæ za zwrot to mo¿e wyj¶æ na to samo co w sklepie na ¿ywo
  Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Skocz do forum

Podobne w±tki
Temat Autor w±tku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Kolor ¶cian w jadalni Majster Jadalnia 39 12-14-2020 14:21
Praktyczny stó³ do jadalni Wera_nika Jadalnia 26 08-20-2020 12:22
W³oskie sto³y i krzes³a sangria Jadalnia 16 02-14-2020 13:25
Stó³ i krzes³a do kuchni pomarancza Kuchnia 19 05-09-2017 15:00
Styl skandynawski w jadalni Wera_nika Jadalnia 28 08-28-2013 14:24

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:22.