![]() |
Praktyczny stół do jadalni
![]() Stół musi uwzględniać potrzeby domowników, wpasować się idealnie w otoczenie, a nawet tworzyć atmosferę. Aspekt wizualny zależy od gustu, jednakże każdy stół powinien uwzględniać potrzeby osoby spożywającej posiłek - być wygodny. Zakłada się tym samym, że powinna mieć ona do dyspozycji obszar 60 centymetrów z długości stołu i 30-40 centymetrów z jego szerokości. Ponadto kiedy już będziemy ustawiać nasz stół w jadalni, musimy pamiętać, żeby był w dostatecznej odległości od ścian i mebli. Musimy móc swobodnie odsunąć od niego krzesło wstając. Jeżeli nasza jadalnia nie jest pokaźnych rozmiarów może warto pokusić się o stół rozkładany. Niepotrzebny nie będzie zajmował wiele miejsca, a w razie obiadu, kolacji na więcej osób zawsze można powiększyć jego wielkość. W nowoczesnych wnętrzach szczególnie często spotyka się stoły szklane. Ale zarówno materiał z jakiego jest on wykonany, jak i kształt zależą tylko i wyłącznie od gustu klienta-domownika. |
Cytat:
|
stół do jadalni też musi pasować wizualnie, jednak jest wiele czynników które powinien spełniać-zgadzam się z wyżej napisaną wypowiedzią, stół musi spełniać nasze oczekiwania, musi być wygodny w spożywaniu posiłków jak również musi mieć przestrzeń dookoła
|
To jest mój faworyt do jadalni: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
|
no spoko, tylko dla mnie ten ciemniejszy kolor
|
Kolor to już bardzo kwestia gustu :) Na szczęście są do wyboru, przynajmniej w bydgoskich meblach
|
no to jest duży plus, że można wybrać kolor, bardzo istotne
|
W ogóle podoba mi się polityka firmy i podejście do klienta, może nie mam doświadczenia ze wszystkimi producentami mebli w Polsce, ale bydgoskie meble są u mnie na plus z pozytywnym zaskoczeniem. Teraz Polska, jak to mówią:)
|
ja też stawiam na polskie meble;]
|
Ale taki stół do jadalni? Chyba jest trochę niski... No i mały, czteroosobowa rodzina raczej wspólnie obiadu na nim nie zje...
Jestem zdecydowanym zwolennikiem funkcjonalności mebli, a zwłaszcza stołu, w jadalni. Pewnie, że powinien pasować do reszty, ale będzie on jednak służył do jedzenia, a nie oglądania. Co innego w salonie, tam to jest bardziej jako ozdoba... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:30. |
©2000 - 2021